Volwassenen

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je afhankelijk van de verzekering 60 tot 80% vergoed krijgt. Als je een restitutiepolis hebt, wordt je behandeling bij mij meestal wel volledig door de zorgverzekeraar vergoed.

Het is verstandig om de voorwaarden van je polis bij je zorgverzekeraar na te gaan voor je bij mij in behandeling komt. Je hebt ieder jaar in december de mogelijkheid om van polis of zorgverzekeraar te wisselen.

Je zorgverzekeraar brengt het eigen risico in rekening. Dit is afhankelijk van je polis in 2020 minstens 385 euro.

Als je bij mij in behandeling komt, open ik een DBC (Diagnose Behandel Combinatie). In deze DBC registreer ik alle tijd die ik aan je besteed. Dat is een optelsom van directe tijd (gesprekstijd) en indirecte tijd (administratie, verwerken van vragenlijsten, contacten met verwijzers e.d.). Aan het einde van de behandeling of na een jaar ontvang je een DBC-nota. De tarieven voor DBC’s worden door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) vastgesteld en jaarlijks bijgesteld. De nota die je van mij ontvangt kun je zelf declareren bij je zorgverzekeraar.


Kinderen

Sinds 1 januari 2015 is de financiering voor de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen tot 18 jaar ondergebracht bij de gemeenten. Ik heb geen contracten met gemeenten. Dit betekent dat als je kind bij mij in behandeling komt, je dit zelf zult moeten betalen. Ik hanteer een uurtarief van 100 euro. Meestal is dit onderverdeeld in 45 minuten gesprekstijd en 15 minuten overhead. Voor het opstellen van een intakeverslag breng ik 100 euro in rekening.

Je ontvangt maandelijks een nota die je binnen twee weken dient te betalen.


Onverzekerde zorg en zelfbetalers

Het kan zijn dat je klachten niet onder verzekerde zorg vallen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een aanpassingsstoornis, levensfase problemen en/of werkgerelateerde problemen. In dat geval hanteer ik een uurtarief van 100 euro. Meestal bestaat dit uit 45 gesprekstijd en 15 minuten overhead. Voor het opstellen van een (intake)verslag reken ik 100 euro. Deze tarieven gelden ook voor mensen die zelf willen betalen.

Je ontvangt in deze gevallen maandelijks een nota die je binnen twee weken dient te betalen.


No show

Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd zullen in rekening worden gebracht. Dit geldt ook voor overmacht. Deze kosten bedragen 50 euro per sessie en kunnen niet bij de zorgverzekeraar worden ingediend.